Новини

ПРЕЗЕНТОВАНО СПІЛЬНІ ПРОЕКТИ СТУДЕНТІВ ННІ ІНФОТЕХ ТА SPD-UKRAINE

У сучасних умовах все важливішою стає співпраця закладів освіти та роботодавців, що дозволяє інтенсифікувати практичну складову професійної підготовки та долучити студентів інженерних і природничих спеціальностей до виконання проектних розробок, затребуваних на сучасному ринку.

Протягом 2018-2019 навчального року ННІ ІНФОТЕХ встановив тісну співпрацю з компанією SPD-Ukraine, до кола професійних інтересів якої належить розробка інноваційних технологічних та бізнес-продуктів. Восени представники компанії SPD провели цикл лекцій, що дозволили студентам ННІ ІНФОТЕХ познайомитися з специфікою ІТ галузі та можливостями подальшого працевлаштування. Окрім того чотири місяці були відведені на практичну підготовку студентів, зокрема було проведено міні-курс «Internet of Things». У рамках курсу студенти організували 2 робочі групи, в яких поділилися за ролями та працювали над унікальними проектами. При такому підході до організації навчання студенти змогли отримати унікальний досвід, адже працювали в такому режимі, як би це було у справжній IT компанії. Робота в команді значно збільшує можливості кожної людини, якщо щось не зрозуміло, то можна запитати в інших учасників команди або шукати вирішення даної проблеми вже разом з ними. У такому режимі робота триває швидко та з великою користю.

Одна з команд розробила прототип платформи для моніторингу якості повітря. Створена студентами ННІ ІНФОТЕХ система здатна вимірювати основні атмосферні показники та виводити дану інформацію у зручній формі на WEB-додатку і відображати цілісну інформацію в межах міста, чи й більше за наявності встановлених модулів збору інформації. Друга команда розробила систему моніторингу речей у захищеній шафі. Проект складається з апаратного забезпечення, встановленого в шафі, що знімає показники замка доступу до шафи та реєструє наявність обладнання на полицях, WEB-додатку, який слугує для адміністрування системи та моніторингу вмісту шафи в режимі онлайн.

Викладачі та студенти інституту вдячні менторам, Новіцькому Олегу, Мельнику Олександру та Куріленко Дем’яну за співпрацю, допомогу в реалізації проектів та знання якими вони поділись з нами.

БІЛЬШЕ ФОТО

 

 

Останнє редагування: Субота, 08 червня 2019 20:36