Новини

Екскурсії для школярів у ННІ ФМ та КІС

Викладачі та студенти навчально-наукового інституту фізики, математики та комп’ютерно-інформаційних систем провели ознайомлювальні екскурсії для школярів міста Черкаси. Першими 31 травня 2016 року у гості завітали учні ЗОШ №5, а 1 і 2 червня – учні шкіл №8 та №9.

 

Спочатку учні мали змогу побачити захопливі досліди та експерименти з фізики, продемонстровані старшим лаборантом кафедри фізики Тарнавським Я. Й. та доцентом кафедри фізики Пасічним М. О.

Також гостям запропонували відвідати обсерваторію, де магістрант кафедри фізики Ніколенко Юрій познайомив їх з навколишнім світом через об’єктив телескопа.

Робота електронного мікроскопа була продемонстрована відвідувачам у ННЦ фізико-хімічних досліджень доцентом кафедри фізики Королем Я. Д. та лаборантом ННЦ Зраєвим Дмитром.

Не залишив байдужими учнів зібраний і запрограмований студентами робот LEGO Mindstorms EV3, що рухається, реагуючи на виставлені перешкоди, який продемонструвала викладач кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Юстик І. В.

Цікаво було дізнатися від ст. викладача Сердюка О. А. та доцента кафедри прикладної математики та інформатики Красношлик Н. О. про різноманітні комп’ютерні ігри та програми, які реалізовані на мовах програмування python, java, С++ студентами спеціальності «Прикладна математика» під час виконання курсових та випускних робіт.

Студентки спеціальності «Математика» Ягоденко Ольга та Крючка Таміла зацікавили школярів головоломкою «Знайди 5 кенгуру» і спростували поширені міфи про математику.

Також учням розповіли про існуючі спеціальності, перспективи працевлаштування та особливості навчання на ФІЗМАТІ.

Запрошені школярі та їх вчителі отримали багато цікавої та корисної інформації і приємні спогади про інститут фізики, математики та комп’ютерно-інформаційних систем Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького.

В організації заходу також взяли участь викладачі всіх кафедр інституту, зокрема: Сторожук Н. В., Гладка Л. І., Лила Д. М. та їх ініціативні студенти: Любіченко Я., Невмережицька Ю., Каленіченко В., Скляр П., Коваль І. і Манжара В. Всьому творчому колективу дирекція ННІ ФМ та КІС висловлює щиру подяку.

 

Останнє редагування: Середа, 29 червня 2016 09:16