Новини

Ярмарка професій

17 вересня 2016 року викладачі та студенти ННІ фізики, математики та КІС активно долучилися до участі в "Ярмарку професій". Святковий захід, що мав на меті познайомити всіх охочих з різноманіттям спеціальностей, за якими готує фахівців наш університет, відбувся в Долині троянд у рамках відзначення Дня міста.

Демонстраційні експозиції представили представники спеціальностей ННІ фізики, математики та КІС – фізики, математики, інженери в сфері автоматизованих систем та прикладні математики. Гості свята, серед яких переважали школярі різного віку, отримали можливість не лише поспостерігати за цікавими експериментами чи комп’ютерними симуляціями, але повною мірою відчути себе юними дослідниками. Школярі та їх батьки могли обрати для себе завдання на всі смаки. В експозиції кафедри фізики були представлені цікаві фізичні досліди, які відвідувачі могли виконати самостійно та почути до них пояснення. Зокрема, охочі мали змогу перевірити закони збереження імпульсу, спроектувати зображення сонячного диску та інших далеких об’єктів за допомогою телескопа, згенерувати іскровий газовий розряд і навіть спробувати себе у ролі юного техніка, зібравши модель діючого радіоприймача.

Кожен із учасників свята, виконавши цікаве завдання, отримував сертифікат за підписом директора інституту та запрошення стати постійним учасником шкіл юного фізика, математика та інших учнівських гуртків, які діють в нашому інституті протягом навчального року. А сонячна погода, творча дружня атмосфера залишили море позитивних вражень в у сіх учасників свята.

Запрошуємо школярів до участі у «Школі юного фізика», яка проводиться щовівторка о 16.00. У плані роботи школи передбачено демонстрацію цікавих фізичних дослідів та експериментів, розв’язування фізичних задач, проведення фізичних вікторин, ознайомлення із сучасними досягненнями фізичної науки.

Також регулярно діє «Школа олімпійського резерву», спрямована на підготовку учнів до розв’язування цікавих, нетривіальних задач з фізики. Заняття проводяться о 16.00 щосереди для учнів 8-9 класів та щочетверга для учнів 10-11 класів.

Всі заняття проводяться безкоштовно!

Чекаємо на Вас за адресою бульвар Шевченка 79 (зупинка Університетська), аудиторія 279 навчального корпусу №3 Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Контактні тел. (067) 646 21 41, (066) 947 14 11, (093) 628 21 09

 

Більше фото за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/0B-dh9AU2MWK0NGdRVVI0N2NhdVk

 

Останнє редагування: Вівторок, 04 жовтня 2016 15:21