Новини

В університеті запрацювала Мережева академія Cisco

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького офіційно затверджено відкриття Мережевої академії Cisco.

Мережева академія Cisco — це міжнародна освітня програма в сфері ІТ та кібербезпеки, утворює мережу навчальних закладів.  За наявності офіційного представництва в навчальному закладі студенти безкоштовно можуть проходити навчальні курси від Cisco та партнерів і отримувати відповідні сертифікати міжнародного рівня, що визнаються у всіх країнах.

В освітньому середовищі мережевої академії студенти мають змогу працювати з новітніми матеріалами в комплексному середовищі навчання, наповненому мультимедійними навчальними курсами, засобами онлайн-тестування. Для слухачів курсів надається спеціалізоване безкоштовне програмне забезпечення, де студенти мають змогу виконувати лабораторні роботи з використанням широкого спектру мережевого обладнання; набувати практичних навичок створення та обслуговування локальних і глобальних мереж, забезпечення їх інформаційного захисту; здійснювати комп’ютерну симуляцію їх роботи.

Отримані знання та навички значно покращують загальний рівень підготовки студентів, адже це однозначно відображається на їхніх можливостях подальшого працевлаштування чи участі в програмах мобільності.

Варто відзначити, що подібна співпраця дозволяє покращити рівень неформальної освіти серед студентів технічних напрямів підготовки. До слова, студенти, напрямів підготовки 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», 113 «Прикладна математика», 126 «Інформаційні системи та технології», 105 «Прикладна фізика та наноматеріали», 011 «Освітні, педагогічні науки (Інформаційно-комунікаційні технології в освіті)» вже 3 роки користуються вказаними курсами під керівництвом завідувача кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Віталія Дідука за підтримки сторонньої академії. Подібна робота отримала чимало схвальних відгуків від студентів та дозволила розширити їхню базову підготовку.

Офіційне відкриття Мережевої академії Cisco в ЧНУ стало можливим за співпраці декана факультету обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем Бориса Онищенка та завідувача кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Державного університету «Житомирська політехніка» Андрія Єфіменка.

Очільником Мережевої академії Cisco в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького став завідувач кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій, Віталій Дідук.

Адреса порталу Мережевої академії Cisco — www.netacad.com.
Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Останнє редагування: П'ятниця, 20 січня 2023 10:27